Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار جماران، در پایان  جشنواره سینما حقیقت جایزه بهترین فیلم به «بانو قدس ایران» که راوی برش هایی از زندگی بانو خدیجه ثقفی همسر گرامی امام خمینی(س)  است تعلق گرفت.

این فیلم مستند به تهیه کنندگی موسسه عروج وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و کارگردانی مصطفی رزاق کریمی ساخته شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مصطفی رزاق کریمی در رابطه با ساخت این فیلم می گوید: 

 سال 94 بود که سفارش ساخت این مستند از سوی موسسه عروج به من داده شد و به آنها گفتم همسر امام (ره) را نمی شناسم چراکه همانند بقیه تنها چیزهایی در مورد این خانم شنیدم. چند کتاب درباره همسر امام (ره) به من دادند تا بخوانم و بعد از خواندن این کتاب ها بود که به این نتیجه رسیدم باید تحقیقات بیشتری برای ساخت فیلم شود،گروه تحقیقاتی ما به دو شکل میدانی و کتابخانه ای تشکیل شد و در تمام مدت تحقیقات، همه از آن مطلع بودند. این تحقیقات یک سال طول کشید و از پایه هیچ ایرادی نداشت و براساس همین تحقیقات فیلمنامه کم کم شکل گرفت.

وی ادامه داد: شاید در طول این سالیان کم کار بوده باشم، اما به شدت روی کارهایم پژوهش و تحقیق انجام دادم. باید بگویم این فیلم، مهم ترین اتفاق دوره فیلمسازی و به نوعی مانیفست کل زندگی فیلمسازی من است. بنابر این احساس کردم نباید لحظه ای خطا کنیم و احساسی برخورد کنیم. تمام فیلم براساس اسناد و مدارک معتبر پیش رفت و هیچ موضوع شخصی به آن اضافه نشد.

کارگردان مستند «بانو قدس ایران» تاکید کرد: همه آنچه به عنوان حرفه کارگردانی تا آن روز الفبایش را یاد گرفته بودم به کنار، باید اجرای درست این فیلم را پیدا می کردم. همیشه می‌گویم دوستان خوبی مرا در این پروژه همراهی کرده اند و جدا از تیم تحقیق و اجرایی من مشاوران خوبی داشتم.

وی افزود: من چک لیست های ریز شده ای با بیت امام داشتم و هیچ چیز پنهانی که آن را عنوان نکنم، وجود نداشت. چون این موضوع دغدغه‌ام بود و باید می گفتم که به دنبال چه چیزهایی هستم.

این کارگردان در ادامه در خصوص فضای لوکیشن تصریح کرد: من به شدت با بازسازی مخالف بودم و بعد از تحقیق به آنها گفتم ما باید نهان خانه پنهان امام (ره) را حفظ کنیم، به همین خاطر با تصمیم من موافقت شد و به فکر ساختن فیلم افتادم.

وی در مورد حضور افراد درجه یک همسر امام خمینی (ره) اظهار داشت: اولین خواسته ام این بود که حتما افراد درجه یک خانواده امام باید در فیلم حضور داشته باشند و روایت کننده این مستند باشند، نه یک راوی غریبه. می‌خواستم آنها از زاویه خودشان درباره خانم حرف بزنند که خوشبختانه این خواسته من مورد تایید خانواده امام (ره) قرار گرفت.

وی ادامه داد: این دو نفر بالای 60 سال با هم زندگی کردند. می خواستم به نسل امروز نشان دهم که در گذشته شما چه اتفاقی افتاده است. وقتی از همسر امام (ره) حرفی به میان می آید همه او را با نام «بتول» می شناسند. بنابر این با این حجم نگفته ها و ابهاماتی که هست، فقط خداوند و روح امام(ره) می توانند کمک کنند.

رزاق کریمی درباره اولین حضورش در خانه امام (ره) گفت: اولین باری که وارد این خانه شدم، حال و هوای عجیبی داشتم. شاید به خاطر خانه به ظاهر محقر ایشان بود. من از اروپا درباره امام شنیده بودم و حالا به این حیاط رسیده بودم. آنجا بود که با خودم گفتم مسئولیت تو از این لحظه شروع می شود.

وی در مورد تدوین این مستند گفت: تا همین سه هفته پیش هم اشخاص درجه یک خانواده امام (ره) و بیت نقطه نظرهایی داشتند. ما یک سال را صرف تدوین مرحله به مرحله کرده بودیم. می دانستیم که مسئولیت سنگینی داریم و خوشبختانه بالاخره فیلم تمام شد. محمد پورفر تدوین را انجام داد و آقای تیموری فیلمبردار کار بود. آهنگسازان قدیمی و با تجربه علاقه داشتند که آهنگسازی این فیلم را برعهده بگیرند اما از دو آهنگساز جوان و خوش ذوق استفاده کردم، چون این فیلم را برای نسل امروز ساختم. نسل جدید از این وقایع و شخصیت ها بی خبر هستند. مانند زمانی که ما بچه بودیم و هر وقت از «مصدق» حرفی به میان می آمد، متوجه نمی شدیم از چه کسی حرف می زنند. نسل جوان امروز هم وقتی نام امام (ره) را می شنوند چیزی درباره شخصیت او نمی دانند چه برسد به اینکه همسرش را بشناسند.

وی درخصوص کافی نبودن این یک مستند در خصوص روایت زندگی بانو قدس گفت: در مورد شخص حضرت امام(ره) و همسر ایشان ساخت یک فیلم نمی تواند بدون استثنا همه را راضی کند و باید فیلم های زیادی در این باره ساخته شود. امکان ندارد در یک فیلم همه جزئیات زندگی چند ساله یک فرد تعریف شود. این فیلم حاصل سه سال تلاش یک گروه فیلمسازی است که در 80 دقیقه خلاصه شده است. ما هر آنچه در توان داشتیم به کار گرفتیم تا در این فیلم مهم ترین فرازهای زندگی بانو گفته شود و این مهم میسر نمی شد مگر با همکاری و همراهی فرزندان و نوه های امام(ره). حتی همسر حاج آقا مصطفی خمینی هم با این سن و مشکلات جسمانی که داشتند، جلوی دوربین آمدند.

رزاق کریمی با بیان این که نمی داند چرا گفته اند فیلم نمایش داده نشود توضیح داد: در مورد این مدل فیلم ها که با حساسیت بالایی همراه هستند هر چقدر هم که بخواهید عیب هایشان را برطرف کنید، کسی دیگر می آید و می گوید این فیلم عیبی دارد. هیچ فیلمی بی ایراد نیست. اما سلایق و نظرات متفاوت است. اگر قرار باشد به همه جزئیات زندگی همسر امام (ره) بپردازیم باید مجموعه تلویزیونی تهیه شود.

وی افزود: ما قصد نداشتیم درباره امام(ره) و ابعاد سیاسی زندگی ایشان صحبت کنیم. تنها به دنبال این بودیم که بگوییم روزی که در سال 42 امام (ره) سخنرانی می کرد، خانم کجا بود؟ شبی که امام(ره) را بردند. او کجا بود؟ چه کار می کرد؟ و این لحظات زیبا است. قرار بود زندگی زن و شوهری را به تصویر بکشیم که همدیگر را بسیار دوست داشتند. هر چند که از خانواده های بسیار متفاوتی بودند، اما به شدت به همدیگر احترام می گذاشتند. من هر چقدر جلوتر می رفتم به نظرم عجیب تر می آمد که این دو نفر چطور با هم زندگی می کردند. همسر امام(ره) در شناسنامه خدیجه ثقفی نام داشت و از خانواده مرفهی بود. اما مادربزرگش، او را «قدسی» یا «قدس ایران» صدا می زد. تا جایی که من می دانم امام(ره) هم همسرش را قدسی صدا می زد.

کارگردان مستند «بانو قدس ایران» خاطرنشان کرد: در آخر به این نتیجه رسیدم که آنها عاشق و معشوق بودند. خانم شخصیت واحد و مستقل خودش را تا آخرین لحظات زندگی حتی روی تخت بیمارستان هم حفظ کرد. او یک زن مستقل و قوی بود. به نظرم این یکی از دلایلی بود که امام(ره) عاشقش شده بود. چون هر کسی که پیش امام(ره) می رفت در شخصیت والای ایشان ذوب می شد. اما خانم ذوب نشد و او را همراهی کرد. از یک جایی به بعد آنها یکی شده بودند و عشق واقعی بینشان جریان پیدا کرده بود که قابل تفکیک شدن از خودشان نبود.

 

معرفی «بانو قدس ایران» به عنوان برترین فیلم یازدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت

 

 

  تندیس سینماحقیقت، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 140 میلیون ریالی به «مؤسسه فرهنگی هنری عروج» وابسته به موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س) ، تهیه‌کننده «بانو قدس ایران» اهدا شد.

 

 

 

غلامعلی اصغریان تهیه کننده مستند «بانو قدس ایران»بعد از دریافت این جایزه گفت: : از هیات داوران که نگاه ویژه ای به این فیلم داشتند و از کارگردانی که سه سال تمام برای ساخت این فیلم زحمت کشیدند، تشکر می کنم خصوصا از آیت الله سید حسن خمینی به خاطر همراهی هایشان در این فیلم و مدیریت بنیاد نشر آثار امام (ره) و خانواده امام (ره).
مدیرعامل موسسه فرهنگی «عروج فیلم» جایزه نقدی این فیلم را به مردم زلزله زده اهدا کرد و در ادامه گفت: این جایزه نقدی صرف خرید سه کانکس برای زلزله زدگان استان کرمانشاه می شود. از مستندسازان دعوت می کنم تا رویکردشان به سیره و سبک امام(ره) را بیشتر کنند چرا که در موسسه فرهنگی هنری عروج برای شما باز است.

جایزه شهید آوینی:

داوران بخش «جایزه شهید آوینی» سینماحقیقت، ویژه‌ی آثار مستند با موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و حوزه مقاومت، برگزیدگان این بخش را معرفی و مورد تقدیر قرار دادند که جایزه ویژه هیات داوران: تندیس شهید آوینی، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 80 میلیون ریالی به «مصطفی رزاق‌کریمی» کارگردان «بانو قدس ایران» اهدا شد.

 


تقدیر از مصطفی رزاق‌کریمی
با اهدای نشان فیروزه سینماحقیقت، لوح تقدیر و پنج سکه بهار آزادی، از «مصطفی رزاق‌کریمی» مستندساز پیشکسوت تبریزی تقدیر بعمل آمد. وی در این دوره از جشنواره، با سه فیلم «بانو قدس ایران»، «پرواز هدهد» و «خاطراتی برای تمام فصول» شرکت کرده بود.

 

ابراهیم حاتمی‌کیا که به همراه رییس سازمان سینمایی برای تقدیر از این فیلمساز روی سن آمدند بود، گفت: سینمای مستند همیشه برایم محترم و مقدس است و سر تعظیم فرود می‌آورم به فیلمسازان این حوزه چون معتقدم مستند، مادر فیلم داستانی است.   او افزود: فیلم از کرخه تا راین مدیون حضور مصطفی رزاق کریمی بود چون اولین‌بار ایشان را در وین دیدم که خاطراتی از جانبازان تعریف کرد و بعدها هم با من همراه بود.   وی با بیان اینکه «امروز فیلم‌ بانو قدس ایشان را دیدم که چقدر خوب بود و چقدر برای ساخت این فیلم‌ها دیر شده است»، گفت: وقتی کسی با مصطفی آشنا می‌شود فکر می‌کند محرم است و محرمیت همین فیلم «بانو قدس ایران» است. او خیلی دوست دارد درباره شیمیایی‌ها فیلم بسازد و معتقدم هنوز در سینمای ایران کشف نشده است. ان‌شاءالله که مستدام باشد تا بتواند این کارها را انجام دهد.   رزاق کریمی هم در این بخش گفت: این دوستی ما با آقای حاتمی‌کیا وجه مشترکی داشت که در وین پیدا شد و ما خیلی صحبت‌ها داشتیم. البته سر فیلم «خاکستر سبز» می‌دانم رفتارهای اتریشی و آلمانی‌وار داشتم که امیدوارم ببخشد.   او افزود: من در خصوص فیلم‌های پرتره کم کار نکرده‌ام اما به این موضوع می‌بالم که ساخت این فیلم ادای دینی به حضرت امام (ره) و خانواده ایشان بود؛ البته از تهیه‌کننده اجازه می‌گیرم که یک دقیقه دیگر این فیلم را تکمیل کنم و از آنجا که رابطه میان امام و همسرشان ابعاد گسترده‌ای دارد، موسسه عروج فیلم باید روی این موضوع کار کند چون متقاضی آن هم در میان جوانان هست.  

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۵۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در روز جهانی آزادی مطبوعات یاد خبرنگاران شجاع فلسطینی را گرامی می‌داریم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در ‎روز جهانی آزادی مطبوعات، یاد خبرنگاران شجاع و پرافتخار فلسطینی که جان خود را در مسیر انعکاس واقعیت‌ها و تاباندن نور به صحنه‌های تاریک جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار ‎غزه فدا کردند، گرامی می‌داریم.

‏به گزارش خبرگزاری ایمنا، ناصر کنعانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در ‎روز جهانی آزادی مطبوعات، یاد خبرنگاران شجاع و پرافتخار فلسطینی که جان خود را در مسیر انعکاس واقعیت‌ها و تاباندن نور به صحنه‌های تاریک جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار ‎غزه فدا کردند، گرامی می‌داریم.

تنها طی هفت ماه و در سکوت کر کننده کشورهای غربی مدعی آزادی مطبوعات و بی‌تفاوتی سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، بیش از ۱۴۰ خبرنگار فلسطینی راوی حقیقت، قربانی جنایت بی‌سابقه رژیم صهیونیستی علیه رسانه‌ها و آزادی بیان شدند.

مدعیان دروغین آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات، نه تنها در مقابل کشتار این همه خبرنگار طی هفت ماه سکوت کرده‌اند، بلکه حمایت از قاتلان آنان را با تمام توان ادامه می‌دهند!»

کد خبر 750345

دیگر خبرها

  • مروری بر سانسورهای عجیب در صدا و سیما/ از دست زدن تک انگشتی تا حذف کلمه «جان» بعد از نام همسر (فیلم)
  • غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر حضرت معصومه (س) + تصاویر
  • تمرین پرسپولیس با حضور هوادار بانو
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • در روز جهانی آزادی مطبوعات یاد خبرنگاران شجاع فلسطینی را گرامی می‌داریم
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • «رخ‌ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا